Corpurile de iluminat destinate uzului industrial trebuie sa fie eficiente din punct de vedere energetic, sa redea culorile cu fidelitate si sa aiba costuri mici de intretinere. Astfel, pentru iluminatul spatiilor mari de productie, depozitelor, showroom-urilor, halelor, parcarilor, fermelor, spatiilor comerciale, terenurilor de sport, salilor de sport, etc. este recomandat sa utilizati sisteme de iluminat bazate pe tehnologia LED.

Datorita rezistentei in timp si a modalitatii facile de instalare, cel mai des utilizate sisteme de iluminat industrial sunt lampile cu LED.

Lampile cu LED utilizate pentru iluminatul industrial au protectie de umiditate si ofera un grad de iluminare sporit. In comparatie cu corpurile de iluminat cu halogen, cele cu LED asigura un iluminat uniform, nu emit substante toxice si nu afecteaza astfel desfasurarea activitatilor in mediile de lucru in care se monteaza. Au aprinderea instantanee, nu necesita timp de racire, au o durata mare de utilizare, iar pentru reducerea costurilor se pot utiliza cu senzori.Designul modern al acestor lampi le face sa fie foarte versatile si deci pot fi utilizate intr-un numar mare de locatii.

Becurile cu LED utilizate pentru iluminatul industrial nu au grad de protectie la umiditate, si pentru a fi protejate impotriva umiditatii sau intemperiilor se monteaza in corpuri de iluminat pentru exterior. Becurile cu LED industriale sunt disponibile in mai multe variante de putere, de la 16W pana la 50W si au radiator pentru o racire rapida. Diametru corpului de iluminat in care se monteaza trebuie sa fie intotdeauna mai mare decat diametrul becului, deoarece trebuie sa existe neaparat un spatiu pentru racire.

Gama de corpuri de iluminat LED destinata consumatorilor industriali se poate monta individual sau in grupuri, atat in interior, cat si in exterior.